Xərçəng xəstələrinin sevimli yeməkləri - Onkoloq açıqladı

Sağlıq 29 Mart 2022 | 01:02
OXUNUB: 5324
Bir sıra onkoloji xəstəlik növləri - mədə, mədəaltı vəz, qida borusu, bağırsaq xərçəngi daha çox yeyib-içməyi xoşlayan, artıq çəkili, piyli insanlar rast gəlinir, nəinki normal çəkili. Bu xəstələrin 80%-ni birləşdirən cəhət onların eyni tip qidaları xoşlayıb çox yeməsidir. Demək olar, əksər xərçəng xəstələri şişə şübhə yaranmazdan öncə bu yeməklərlə qidalanıb.

Sfera.az xəbər verir ki, onkoloq İvan Karasev xərçəng xəstələrinin sevimli qidalarını açıqlayıb.

"Onlar hisə verilmiş kolbasa, sosis, pendir, qızardılmış yumurta, toyuq çox sevəndirlər. Meyvə, tərəvəz nadir halda yeyərlər. Müntəzəm olaraq 50 qram eyni tip kolbasa-sosis yemək bağırsaq xərçəngi riskini 19% artırır. İsti hisə verilmiş ət məhsulları daha təhlükəlidir.

 

Bu qidalarda konsaregen maddələr çoxdur. Şirin qazlı soyuq içkilər xoşlayanlarda da onkoloji risk artır. Çünki belə qidalanan adamların orqanizmində iltihab göstəricisi, insulin və estrogen artıq olur. Bunlar isə şişləri aktivləşdirir.

"Xəstələrin hamısından əməliyyata qədər nə yeməklər xoşladıqlarını soruşuram. 90% qızarmış toyuq, kartof, şirin sular, kolbasa, sosis, hisə verilmiş ət, pivə, qayğanaq yediklərini bildirib".

bakupost.az/

Bizim Telegram kanalımıza abunə olun

Şərh yaz

Xəbər haqqında fikirlərinizi yazın
Şahin
5 MART 2022 | 14:28
Təşəkkür edirəm cavaba görə. Avadanlığının və konstruksiyanın tərifi nədir zəhmət deyilsə bu barədə məlumat verərdiniz.
Emil
5 MART 2022 | 14:28
Piyada kecidin gözlemeden kecmeyin cerimesi

Sual-Cavab

Bütün suallarınızı neqliyyat.az saytının Sual-Cavab bölməsinə daxil olaraq soruşa bilərsiniz.

Kalkulyator

0.00

Texniki baxış rüsumu: 30 man

Qeydiyyat şəhadətnaməsi: 30 man

Nömrə nişanı: 30 man