Buğda ilə özünütəminetmə pisləşib – Statistika nə deyir?

İqtisadiyyat 04 Avqust 2021 | 16:08
OXUNUB: 1209
2020-ci ildə Azərbaycanda buğda ilə özünütəminetmə səviyyəsi 57,1 faizə geriləyib. Bu göstərici 2019-cu ildə 57,2 faiz, 2018-ci ildə 64,8 faiz idi.
 
Sfera.az rəsmi məlumatlara istinadən bildirir ki, buğda ilə özünütəmetmə səviyyəsi pisləşsə də taxıl məhsulları (çəltik istisna olmaqla) ilə özünütəminetmə səviyyəsi yaxşılaşıb. Yaxlışmaya səbəb qarğıdalı və digər taxıl növlərinin bəzilərində istehsalın artmasıdır.
 
Bitkiçilik məhsulları arasında özünütəminetmə səviyyəsi kartofda, üzümdə, narda yaxşılaşıb. Paxlalılarda, tərəvəzlərdə, meyvələrdə, pomidorda pisləşmə müşahidə olunub. Bostan məhsullarında isə vəziyyət dəyişməyib.
 
2020-ci ilin məlumatına əsasən, Azərbaycan özünü tərəvəzlə (110,4 faiz), bostan məhsulları ilə (100,8 faiz), meyvə (116,3 faiz), pomidor (131 faiz), qoz və fındıqla (138 faiz) tam təmin edir.
 
Vasif
 
 
Bizim Telegram kanalımıza abunə olun

Şərh yaz

Xəbər haqqında fikirlərinizi yazın
Şahin
5 MART 2022 | 14:28
Təşəkkür edirəm cavaba görə. Avadanlığının və konstruksiyanın tərifi nədir zəhmət deyilsə bu barədə məlumat verərdiniz.
Emil
5 MART 2022 | 14:28
Piyada kecidin gözlemeden kecmeyin cerimesi

Sual-Cavab

Bütün suallarınızı neqliyyat.az saytının Sual-Cavab bölməsinə daxil olaraq soruşa bilərsiniz.

Kalkulyator

0.00

Texniki baxış rüsumu: 30 man

Qeydiyyat şəhadətnaməsi: 30 man

Nömrə nişanı: 30 man